"Känner mig dum"

usch va jag känner mig dum, jag har ju inte bloggat på jätte länge? trotts det har jag fortfarande aktiva läsare varje dag, ber om ursäkt till er.

men jag har inte haft någon ork till att blogga på sista tiden, har inte haft så mycket material att använda till bloggen, varje gång jag bestämmer mig för att fotta eller filma en träning, så är det alltid något som ska stoppa det, dåliga väder / för mörkt / glömt kameran, ja ni vet! idag ska jag försöka få fritt följ på film iallafall, dels för att det är så otroligt bra att se sig själv på film, hur man går, vilka signaler man skickar ut till hunden, man kanske är arg på sin hund för den gör fel, när man igentligen ska vara arg på sig själv för man inte visar ordentligt med kroppspråket vad man menar. så jag ska försöka fixa! men det går mot mörkare tider och jag har kass kamera.

Annars så tränar jag för fullt på 5 moment, dom är:
Platsliggning
Inkallning
Linförighet
Frittfölj
Hopp över hinder

med andra ord, några moment från lydnadsklass 1.
vill att dom momenten ska sitta innan jag blandar in massa andra. jag själv blir väldigt förvirrad, tänk då stackars lilla Orka. nej det räcker med 5 moment att jobba på!

Inom det snaraste ska jag börja låta Orka bita mer i bitkudden för har inte tränat kampen på henne på väldigt länge, så hon är väldigt slö i käften, får träna upp det och träna ett perfekt bett på bitkudden. Jag märker att det är såå mycket som bara vill komma ut ur henne när det gäller att träna IPO, hon är så taggad och jag känner mig så taskig mot henne att hon inte får börja riktigt än, men jag måste vara taskig mot henne ett tag till, för lydnanden måste verkligen sitta bra först! Men jag tror inte hon mår så dåligt över det just nu.

här kommer lite bilder som är tagna för ca 2 veckor sen när jag och Orka va uppe på planen och tränade bland annat dom 5 momenten längre upp i texten, såklart blanda vi nytta med nöje så vi lekte också.



RSS 2.0